Hosting, hazırlamış olduğumuz web sitelerimizi barındırmak için yükleme yapacağımız alandır. Sunucularda sizin için ayrılmış özel alanlara hosting denir. Hosting hizmeti çok güçlü bilgisayarlar (makineler) tarafından sağlanmaktadır. Sunucular her zaman açık ve erişilebilir olmalıdır. Sunucular datacenter denilen özel odalarda saklanmaktadır. Datacenterlar’da sürekli olarak, hizmet kesilmemesi adına sistem mühendisi, klima, metro internet (yüksek hızlı internet) bulunur. Tüm bu gereklilikler bir araya geldiği zaman sunucu hizmeti sağlanmış olur.
Ayrıca yine maillerde bu sunucular üzerinden kullanılır. Hosting hizmeti domainin (alan adımızın) dns üzerinden sunucuya yönlendirilmesi ile çalışır.
Sunucular aracılığıyla web sitelerimizi ziyaretçilerimize sunarız.
Hosting Nasıl Çalışır ?
Bir web sitesi açmaya karar verdiğiniz de, sunucu hizmeti alabileceğiniz bir hosting şirketi bulmanız gereklidir. Bu hosting şirketi sitenize ait tüm dosyaları, içerikleri, veritabanlarını sunucularında depolar. Anlık olarak ziyaretçilerinizden birisi internet sitenizi görüntülemek istediği zaman hosting sağlayıcınız bu isteği yerine getirmek için gereken dosyaları ziyaretçiye transfer eder.
Hosting hizmeti alırken ihtiyaçlarınızı karşılayacak sunucuları tercih etmelisiniz. Yani sunucu yeterince hızlı mı, size hizmet verdiği sürece kararlı çalışacak mı, teknik özellikleri neler gibi soruların yanıtını öğrenmelisiniz.
Hosting ve Domain Arasında ki Fark Nedir ?
Hosting, insanların tarayıcı adres çubuğuna domainlerimizi yazarak bizi aramaları sonucu ziyaretçilere web sitelerimizi gösterebilmemiz için internet ortamında bize ayrılmış alandır.
Domain ise web sitelerimize ulaşmamız için oluşturulan web site ip adresinin kişisel isimlerle maskelenmiş halidir.
Sonuç Olarak Hosting ?
Yazının başından beri bahsettiğimiz üzere hosting bir web sitesi oluşturmak ve internet ortamında almak için bize gerekli olan en önemli varlıktır.