Back

Web Sitesi Açmak Ve Kurmak

Web sitesi açmak ve kurmak insanların internet ağı aracılığıyla birbirleriyle resim, video, müzik ve benzeri şeyleri göndermelerinde faydalı bir iletişim aracıdır ve günümüz dünyasında hayatımızın bir parçası ve çoğu durumlarda ise hayatımızın kendisi olmaktadır. Bu iletişim aracı gün geçtikçe daha fazla önem arz etmekte ve kendine her yaştan her alandan kullanıcı bulabilmektedir.

Önceleri insanların sadece birbirleriyle iletişim kurmak ve gerekli bilgilere ulaşmak için kullandıkları web siteleri şimdilerde ise ticaret kaynağı olarak;  e-ticaret başlığı adı altında önemli bir alış veriş kapısı haline de gelmiş durumda ve çoğu insan için önemli bir gelir kapısı konumunda. Peki bir web sitesi açmak ve kurmak için hangi aşamalar gerekir ? Bu yazımızda sizlere web sitesinin önemi ve web sitesi açmak ile ilgili detaylı bilgiler vereceğiz.

Birinci Aşama : Belirli aşamalardan oluşan bir internet sitesinin açılması sürecinde, ilk olarak bir alan adı (domain) satın alınması gereklidir. Bu domaini domain register firmalarından belirli ücret karşılığı maksimum 10 yıl olmak kaydı ile istediğiniz süre kadar tescil edebilirsiniz. Bu tescil edilen alan adı veya ingilizce adı ile domainler siz tescil ettiğiniz süreçte başka hiç bir kullanıcı bu domaini satın alamayacaktır. Bu sayede kullanıcıların sizin sitenize ulaşması sağlanacaktır cüz-i bir miktar karşılığı sayesinde satın alınan domain kısaca sizin internet dünyasında ki kimliğiniz niteliğindedir.

İkinci Aşama: Hosting Alımı; Hosting bir nevi web sitenizin hard disk görevini üstlenir. Yani kabaca tabir etmek gerekirse domain sizin evinizin kapı numaraısıdır, hosting ise evinizin konakladığı arsanızdır.Web sitenize yüklediğiniz resim, video, müzik, yazılar ve benzeri şeyleri sizin bilgisayarınız kapalı bile olsa kullanıcıların hizmetine sunar domain alımından sonra yapılan hosting  hizmeti için bazı hosting firmaları ile çalışabilir ve web sitenizin depolama ihtiyacını bu sitelerle ortak çalışarak ilerletebilirsiniz.Domain alımı ve hosting alımı yaptıktan sonra ikisi arasında ki bağlantıyı etkinleştirip sitenizi aktif hale getirebilirsiniz. Bağlantı ise domain ns kayıtlarını hosting aldığınız firmanın dns’lerine yönlendirmek ile mümkün olmaktadır. Sonraki aşamada sitenizin alt yapısını seçerek oluşturabilirsiniz. Günümüzde dünya genelinde en çok kullanılan WordPress hazır alt yapısı, kolay kullanımı ile insanların ilk tercihi olmaktadır. Kolayca sitenizin şablonuna erişip düzenleyebilir, sitenizin tarzına uygun tema seçebilirsiniz. Kendinize özgün bir alan yaratmak için ücretsiz veya ücretli olarak sunulan bu temaları kullanabilirsiniz.

Peki WordPress Nasıl Kullanılır ? WordPress alt yapısı sayesinde kodlamalar ile uğraşmadan sizin web sitenizi yönetmeniz ve web sitenizde değişiklikler yapmanız için size alt yapısı uygun olan bir şablon sağlar, ilk olarak ücretsiz bir tema kullanmak, sistemi öğrendikten ve devamlılık sağlandıktan sonra ücretli temalara geçiş yapmanız önerilir. Site açma da son aşama olarak, gerekli eklentileri yine wordpress üzerinden yükleyebilirsiniz.

İleriki dönemlerde wordpress sistemini daha çok irdeleyecek ve size sağlıklı bir web sitesi için olması gerekenleri wordpress’in avantajları ve dezavantajları ile ilgili teknik bilgiler vermeye devam edeceğiz.

Samet AVCI
Samet AVCI
Merhaba, benim adım Samet AVCI. Gaziantep'te yaşıyorum ve 16 yaşındayım. Digital Küre Reklam Ajansı'nda web tasarımcı olarak çalışıyorum. Bu işte bulunmaktan oldukça heyecan duyuyorum ve kariyerime erken yaşta başlamak benim için büyük bir fırsat. Web tasarımı, dijital dünyanın gelişmesiyle birlikte önemli bir hale geldi.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir