Satışlarınızı internetten de yapmaya karar verdiniz ve bir e-ticaret sitesi açtınız herşey yolunda gidiyor. Ürünleri eklediniz, görseller güzel, fiyatlar uygun. Ama baktınız ki satış rakamları beklediğiniz gibi değil. Peki satışların beklentinizin altında kalmasının sebebi ne ?
Bu yazımızda gözden kaçırdığınız noktalara değindik..
- Satın Alma İşleminin Kolaylığı : Sistemde ki eksikleri bulabilmemizin en iyi yolu analiz yapmaktır. Belli sürelerle sitenizde analiz yaparak kullanıcıların davranışlarını gözlemleyebilirsiniz. Örneğin müşteri ürünü sepete atıyor fakat satışı tamamlamıyorsa bundan dolayı müşterinin önünde bir engel bulunuyor olabilir. Analiz yaparak bu engelin ne olduğu bulun ve revize yaparak problemi giderin.
- İletişim Bilgileriniz Eksiksiz Olmalı : Her alıcının istediği bir durum vardır ki buda alışveriş yaptığı kişiye hemen ulaşabilir olmalıdır. Web sitenizde ki iletişim bilgilerinizin doğru ve eksiksiz olduğunu kontrol edin.
- Fiyatlarda Rekabetçi Davranmak : E-Ticaret sitelerinin yarıştığı tek nokta fiyat politikalarıdır. Büyük e-ticaret sitelerini de incelediğimiz de göreceğiz ki aynı ürünü satan birden fazla satıcı ve bu satıcıların çok değişken fiyatları bulunuyor. Siz de kendi ürünlerinizde rekabetçi fiyatlar sunarak alıcıları cezbedebilirsiniz..
- Eksik Yada Hatalı Açıklama : Satışını yapmakta olduğunuz ürünlerin açıklamalarını doğru şekilde yapmanız sizin faydanıza olacaktır. Çünkü alıcılar açıklama kısmında aradığını bulamayınca o ürünü almaktan vazgeçip başka satıcılara yöneliyorlar.
- Ürünlerin Tanıtan Görseller : Ürün görsellerimiz olabildiğince kaliteli olmalı. Çekimleri profesyonel şekilde yapılmış ürünlerin görselleri alıcıya daha albenili göründüğü için satış rakamlarını yükselten en önemli etkenler arasında karşımıza çıkıyor.
- Tüm İşi Tek Başınıza Değil Bir Ekiple Yönetin : Sistemi tek başınıza kurgulayıp yönlendirmeye çalıştığınız zaman ister istemez sitede eksikler hatalar oluşacaktır. Bir kişinin kontrolleriyle bunların tamamının giderilmesi neredeyse imkansızdır. Bundan dolayı bütün işleri tek başınıza yapmak yerine bir ekip oluşturarak senkronize çalışmanız sizin faydanıza olacaktır..